Heemkundekring

"Onder Baronie en Markiezaat"
 
 
te Sprundel

Geachte bezoeker,

Van harte welkom op de site van

Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat te Sprundel.

In 1985 is de heemkundekring Sprundel opgericht in een tijdperk dat de computer nog volop in ontwikkeling was en zeker geen alledaags gebruiksartikel voor de mensen thuis of op het werk. Het was ook de tijd dat wanneer je een archief bezocht alle gegevens die je belangrijk vond om vast te leggen er geschreven moest worden.

Nu anno 2020 overheersen de computers, laptop’s en ander moderne apparatuur de archieven. Dit alles staat ten dienste van de archiefmedewerkers en bezoekers.  

Menig trouw archiefbezoeker denkt waarschijnlijk wel eens met weemoed terug aan het nostalgische niet-digitale tijdperk.

Ook de Sprundelse heemkundekring wil met de nieuwe ontwikkelingen meegaan en gebruik maken van de mogelijkheid de contacten tussen leden (en niet leden) met hulp van de site zo optimaal mogelijk te maken

Hoewel de grootst mogelijk zorgvuldigheid is betracht in het controleren op de juistheid van de gepubliceerde bronnen en onderzoeken, op aanwezigheid van auteursrecht en op bescherming van privacy, kan het voorkomen dat u van mening bent dat informatie niet op deze website gepubliceerd mag worden. In dat geval kunt u ons dit laten weten en zal de informatie zo snel mogelijk aangepast of verwijderd worden.

Tenslotte wensen wij u veel leesplezier toe.

 

Bestuur heemkundekring

“ Onder Baronie en Markiezaat” Sprundel